η Μηλιά, ένας χώρος αφήγησης

ερευνητική ομάδα «Ψηφιακά Μέσα για Μάθηση», Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011, 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

 

Η ερευνητική ομάδα «Ψηφιακά Μέσα για Μάθηση» (Digital Media for Learning, συντονιστές Καθηγητής Μ. Μεϊμάρης και Δρ. Δ. Γκούσκος, Λέκτορας) του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.media.uoa.gr/ntlab), με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ), παρουσιάσε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 2.00 μμ στη Γωνιά των Εκπαιδευτικών και των Γονέων της 4ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου την Μηλιά, μια ανοικτή πλατφόρμα συλλογικής διαδραστικής ψηφιακής αφήγησης (social interactive digital storytelling), για την υποστήριξη της διαδραστικής ανάγνωσης και συνεργατικής δημιουργίας αφηγήσεων κάθε είδους και μορφής.

Παρά το πλήθος των περιπτέρων και των παράλληλων δραστηριοτήτων της έκθεσης, όπως και τη δύσκολη μεσημεριανή ώρα, καταφέραμε να έχουμε μια κατάμεστη αίθουσα (πάνω από 40 άτομα), μοιράστηκαν πάνω από 100 φυλλάδια και το ενδιαφέρον του κοινού κερδήθηκε και κρατήθηκε.